Προσκλητήριο με ένθεση

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε κάποια από τις συλλογές μας.

Πώς μπορώ να σχεδιάσω το προσκλητήριό μου χωρίς να έχω την ανάγκη κάποιου μακετίστα.

Κάθε προσκλητήριο στην κατηγορία με ένθεση, είναι σχεδόν έτοιμο. Λείπει μόνο η φωτογραφία του δικού σου παιδιού και το κείμενο του προσκλητηρίου.

Ξεκινάμε λοιπόν να ολοκληρώσουμε το προσκλητήριο που διάλεξες.

Πάτησε στο «Σχεδιασμός», που υπάρχει στα δεξιά της κεντρικής εικόνας της συλλογής.

Σου ανοίγει το περιβάλλον του σχεδιασμού και φορτώνεται η μπροστινή σελίδα, που σου έχει ένα τετράγωνο πλαίσιο (διακεκομμένες γραμμούλες), και κάτι κόκκινες παυλίτσες στις 4 γωνίες.

Οι διακεκομμένες γραμμούλες, είναι το πλαίσιο ασφαλείας, και οι κόκκινες γραμμές εκεί που κόβει το μαχαίρι. Επειδή μαχαίρι της μηχανής που θα κόψει το τυπωμένο προσκλητήριο έχει κάποιο πάχος, κρατούμε μια απόσταση ασφαλείας, για να μην κοπεί κάτι που χρειάζεται. Σε αυτή την περιοχή καλό είναι να μην υπάρχουν στοιχεία και κυρίως γράμματα που θα κινδυνεύσουν να κοπούν.

Το περιβάλλον του σχεδιασμού, αποτελείται από 3 χωριστές «σελίδες» που τις καλείς πατώντας τα τετραγωνάκι που βρίσκονται επάνω δεξιά κάτω από την σκούρα μπλε φάσα και έχουν τα γράμματα Α, Β, Φ:

  1. Την πρώτη όψη (Α).
  2. Την πίσω όψη (Β).
  3. Τον Φάκελο (Φ).

Με το που πατάς το Σχεδιασμός ανοίγει το Α,  ο σχεδιασμός της μπροστινής πλευράς του προσκλητηρίου.

Τώρα όπως βλέπεις τη οθόνη σου, επάνω στη σκούρα μπλε φάσα, έχει ένα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ LAYERS και ένα+ ΠΡΟΣΘΗΚΗ.

Πατώντας το, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ LAYERS σου ανοίγει το κουτί διαχείρισης και μέσα βλέπεις τη λέξη παιδί αυτό είναι ένα layer δηλαδή κάτι σαν επίπεδο που καταλαμβάνει η φωτογραφία του παιδιού που ήδη υπάρχει. Αυτή τη φωτογραφία δεν την χρειάζεσαι, οπότε τη διαγράφεις από το μικρό x που είναι δεξιότερα της λέξης «παιδι».

Το επόμενο στάδιο είναι να ανεβάσεις την φωτογραφία του δικού σου παιδιού.

Αυτή μπορείς να την ανεβάσεις από την επιλογή + ΠΡΟΣΘΗΚΗ (επάνω στη σκούρα μπλε φάσα του περιβάλλοντος σχεδιασμού).

Στο νέο παραθυράκι που ανοίγει η πρώτη επιλογή λέει πρόσθεσε δικές σου εικόνες. Πατώντας εκεί, μπορείς να επιλέξεις από τον υπολογιστή σου την φωτογραφία που θέλεις και να την ανεβάσεις στο χώρο εργασίας. Πατώντας επάνω στην εικόνα που ανέβηκε, σου ανοίγει ένα νέο παραθυράκι που γράφει στην επάνω του πλευρά ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ. 

Πατώντας επάνω στη σκούρα μπλε φάσα ο κέρσορας γίνεται σταυρός, κρατώντας το πατημένο μπορείς να μεταφέρεις το κουτάκι σε όποια μεριά σε βολεύει, για να μπορέσεις να δουλέψεις.

 

Κάνε όσες αλλαγές χρειάζονται στη φωτογραφία του παιδιού σου κλικάροντας επάνω στη φωτογραφία, μπορείς να του αλλάξεις το μέγεθος (μετατροπή –>κλίμακα δεξιά μεγαλώνει, αριστερά μικραίνει). Να του βάλεις διαφάνεια (σπρώχνοντάς το αριστερά γίνεται πιο διάφανο), ή να εφαρμόσεις φίλτρα (υπάρχουν 3 διαθέσιμα, το πρώτο είναι η αρχική εικόνα όπως είναι για να μπορείς να το επαναφέρεις αν κάτι στραβώσει). Επίσης μπορείς να στρέψεις τη γωνία του στοιχείου μετατροπή –>γωνία), ή να το γυρίσεις οριζόντια ή κάθετα από τα κάτω εικονάκια κάτω κάτω στο κουτί διαχείρισης.

Αν τελείωσες με την μπροστινή όψη, σειρά έχει η πίσω πλευρά που έχει και το κείμενο του προσκλητηρίου.

Επιλέγεις το εικονίδιο επάνω δεξιά που γράφει (Β) της 2ης όψης.

Όπως και πριν από την ΠΡΟΣΘΗΚΗ (επάνω στη σκούρα μπλε φάσα) επιλέγεις τη 2η γραμμή (πρόσθεσε κείμενο).

Και γράφεις το κείμενο του προσκλητηρίου σου. Πάλι εδώ έχουμε την γνωστή περιοχή των leyers. Μπορείς να «σπάσεις το κείμενο σε layers για να γράψεις σε διαφορετικές περιοχές. Πχ αν θέλεις οι γονείς και ο νονός να είναι κάτω από το κείμενο του προσκλητηρίου δεξιά οι γονείς και αριστερά ο νονός μπορεί να το κάνεις με 3 layers, ένα για το «σώμα» του προσκλητηρίου και 2 τα άλλα 2 (γονείς, νονός).

Η τρίτη όψη Φ, αφορά το φάκελο

Ο φάκελος αν το επιλέξεις μπορεί να έχει εκτυπωμένο ένα μικρό στολιδάκι.

Σε αυτή τη περίπτωση όπως και για τις άλλες 2 όψεις που είπαμε πριν, φέρνεις στη επιφάνεια εργασίας ένα στολιδάκι, το μικραίνεις ή το μεγαλώνεις ανάλογα και το τοποθετείς στο σημείο που θέλεις να τυπωθεί, συνήθως επάνω αριστερά.

——

Στην μπλε φάσα επάνω δεξιά εκεί που είναι η Διαχείριση Layers και η Προσθήκη αλλά στα δεξιά, είναι 3 κάθετες τελείες. Πατώντας εκεί μπορείς ως μέλος του site να αποθηκεύσεις τα «έργα» σου και να τα ξαναφορτώσεις όποια στιγμή θέλεις.

——

Επεξεργασία εικόνας.

Πρώτα πρέπει να έχεις επεξεργαστεί την εικόνα του παιδιού σου, αν αυτό χρειάζεται. Φρόντισε η φωτογραφία που θα επεξεργαστείς να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη (δεξί κλικ στο αρχείο της φωτογραφίας –> ιδιότητες το μέγεθος καλό θα είναι να είναι πάνω από 1 mb). Εάν θέλεις να «κρύψεις» άλλα πρόσωπα ή πράγματα που υπάρχουν στη φωτογραφία σου ή να έχεις μόνο το παιδί (χωρίς χρώματα, άλλα πρόσωπα ή πράγματα στο πίσω μέρος) «βγάλε» το φόντο της φωτογραφίας γύρω από το παιδί και αποθήκευσέ την σε μορφή .png για να έχει την απαραίτητη διαφάνεια.

Αν δεν έχεις κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το περιβάλλον: της pixlr